Mnichov a kvóty jsou zradou evropských hodnot

29. 09. 2015 8:02:28
Dne 29. září 1938 v Mnichově došlo ke zradě svobody a demokracie. Hitler dostal volnou ruku k ovládnutí Československé republiky.

Anglie a Francie se tragicky podepsaly pod nacistický diktát. Převládl strach nad tím, že na Paříž a Londýn budou padat zápalné bomby. Tento historický postoj velmocí, které jednoznačně upřednostnily vlastní zájmy nad evropskou bezpečnostní a dodržením smluvních závazků je obrovským poučením i pro současnost. V dnešní době sice nehrozí, že by do ČR vjela kolona německých tanků, protože po roce 1989 stačilo poslat do Prahy několik bankéřů a Němci stejně dostali, co chtěli.

O Mnichovské dohodě toho bylo již v minulosti napsáno hodně, ale poměrně malá pozornost byla věnována samotným příčinám krize třicátých let. Sudetští němci, organizování v SdP pod vedením K. Henleina a K. H. Franka se významnou měrou podíleli na násilí a vraždění v českém pohraničí v roce 1938. Dne 12. září 1938 došlo dokonce k pokusu o ozbrojené povstání. Z dnešního pohledu by se jednalo o terorismus a vlastizradu. Ozbrojení náckové rozhodně, nebyla žádná dobrosrdečná partička mladých kluků. Konrád Henlein je stále čestným občanem města Králíky. V roce 2007 jsem podal návrh na zrušení čestného občanství. Zastupitelstvo města Králíky můj návrh zamítlo. „Revize udělených čestných občanství ale není namístě," řekla starostka městečka na Orlickoústecku Jana Ponocná. /zdroj.idnes.cz/

Při obraně svobodného Československa zahynuli tisíce vlastenců, na které by současná a budoucí společnost neměla nikdy zapomenout. Čest jejich památce.

V současném prostředí EU a NATO, ale můžeme sledovat jiné věci. Média nám systematicky vyplachují hlavu a kriminalizují každého, kdo jen trochu projeví jiný názor. V dnešní době, mít vlastní názor, je téměř zločin. Evropská unie začíná připomínat Sovětský svaz v době studené války a jako mocenský nástroj slouží propaganda, která si nezadá s tím, čím nás krmili komunisté v Rudém Právu. Vydírání, které přichází z německé strany, značí animozitu celého německého vládnutí. Německu, ale především Merkelové evidentně proudí voda do bot, snaží se odvést pozornost kritikou zemí, které se k problému migrace postavily čelem.

Poslední sešlost evropských špiček opět prokázala, že diktát Německa dominuje celému současnému dění v Evropě. Francie opět zradila základní principy evropské integrace. Názory menších států nejsou vůbec důležité. A v současnosti stačí, když se spolu domluví Berlín a Paříž! Kvóty prostě budou. Tento přístup regionálních velmocí nahrává nástupu radikálních politických uskupení. Stačí se podívat do sousedního Rakouska na poslední výsledky voleb, Svobodní 30%!

Skutečně chceme, takovou budoucnost Evropy?

Psáno pro ePortal.cz

Autor: Jan Králík | úterý 29.9.2015 8:02 | karma článku: 30.52 | přečteno: 927x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.10 | Přečteno: 243 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 421 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.10 | Přečteno: 106 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.12 | Přečteno: 586 | Diskuse
Počet článků 218 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2334

Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...