Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Na http://www.marekbenda.cz/myty-a-fakta/ si můžete přečíst:

"Marek Benda NENÍ žádný podvodník!"

Chybu s diplomovorigorosní prací přiznává, omluvil se za ní a odmítl převzít titul JUDr.

0 0
možnosti
RS

V tomto případě naprosto platí, že sněmovna ukazuje na stav české společnosti... Běžní lidé řeší to samé - mít titul a nejlépe dva. Nic proti vzdělání a zisku titulu jako takovému - ale cílem je co - mít titul nebo mít vzdělání? Směšné je to, jak chce spousta lidí ukázat, že jsou i třeba v podstatě nedostudovaný vysokoškolák (Bc.) a samými bakaláři, magistry, diplomovanými specialisty se to tu jen hemží a výčet doplňují inženýři, doktoři, páni byznysu (MBA), diplomovaní umělci a dvojití magistři.

Opakuji - plný respekt ke vzdělání a k lidem, kteří ho mají. 

Ale v Německu se v běžné komunikaci s někým málokdo chlubí titulem a to je tam vysokoškoláků více než v ČR. Ještě jsem se v Německu nesetkal, že by mi nějaký vysokoškolák zdůrazňoval v podpisu mailu, že je Mgr. et Mgr., DiS nebo že je Ing. Mgr. ... tady to každý napíše skoro i do podpisu když si jde vyzvednout stravenky v práci :-) Cílem v ČR je nacpat titul kam se dá...

Takže vracím se k tomu - mít titul a nejlépe dva. Hlavní ať je titul - třeba ze sociologie vyhynulých zvířat nebo portugalské literatury 18. století... 

Plný respekt, když někdo dá přehled svých titulů u pozvánky na přednášku, konferenci... tam to má smysl. Ale to co je tady je příliš. Protože v Německu hledat aby někdo napsal "dipl.ing." tak to dá poměrně práci. To z nás stále dělá divoký východ a stav vysokého školství tomu bohužel napomáhá - kvóty na studující, studium na soukromých různé kvality, nepřehlednost titulů atd. a hlavně přetitulováno i v případech, kdy jde úplně o houbeles...

2 0
možnosti
VPS

Odporúčam takých (otitulovaných) oslovovať vždy a zásadne "pán Novák, Mrkvička alebo Pánik". Vysokoškolský diplom umožňuje jeho držiteľovi používať príslušný titul,  ale iným neukladá, aby ho ním oslovovali. Lebo i ten titul im  je možné súdne odobrať. Meno a priezvisko ale nie.

0 0
možnosti
OK

To, že o osudech tohoto státu spolurozhoduje podvodník, který navíc není schopen ani správně nastavit řádkování, mne už, bohužel,  nepřekvapuje. Bohužel, mne ani nepřekvapuje, že si někteří občané na toto významné místo ( přesně nevím kolikrát, ale minimálně 2x určitě) tohoto podvodníka  znovu zvolili. "Ještě drzejší s ještě hloupějšími než jsme si mysleli" .......

6 0
možnosti
RC

tak ono je takovych lidi vice. Krome znamych pripadu jako Benda, Rapkova atd., je take s podivem, jak mohl vystudovat pri "narocne" praci primatora lopata Onderka a i rigorozni zkouska Haska nekde na slovenske socdemacke VS. A Gross a jeho "studium" to je kapitola sama pro sebe. Onderka, Gross i dalsi odmitli zverejnit sve prace a nedali souhlas sve alma mater ke zpristupneni v knihovne.

Ale nevinme jen politiky. Cele se to deje kvuli volicum. Kazdy politik vi, ze s akademickym titulem, i kdyz obskurne ziskanym, maji ve volbach vetsi sanci.

4 0
možnosti
JC

S tím Kalvodou nemáte pravdu.

Kalvoda odstoupil ihned, když se ho někdo pokusil vydírat, ne až na základě mediální přestřelky. Novináři se o tom dověděli právě až z jeho odstoupení.

4 0
možnosti
RC

Naprosto souhlasim. Kalvoda byl navic prvni, dalsi az nasledovali, vcetne pani Noveska, ktera odmitla z jakekoliv funkce odstoupit s tim, ze si chce prohresek odpracovat.

Kalvoda to tekdy vysvetlil tim, ze mu titul zacli psat na urade a ze byla jeho chyba, ze se vuci tomu neohradil. To je vec vcelku uveritelna, take mne nebo mym znamym se stalo, ze se objevil nekde u jmena jiny titul, nez ktery mam.

Kalvoda odstoupil okamzite, takze vetsim sokem bylo to, jak rychle odstoupil ze svych funkci poslance a ministra, nez to, ze se prislo na neopravnene uziti titulu.

0 0
možnosti
PS

Naprostý souhlas a karmaR^. Taktéž jsem svého času k tomuto nešvaru napsal pár slov - http://pavelszturc.blog.idnes.cz/c/278948/Ing-et-Ing-Mgr-et-Mgr-Muj-ty-titulovy-smutku.html

0 1
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik